fbpx

Search

Trebate savjet? +387 36 557 158
Trebate savjet? +387 36 557 158

Stubovi javne rasvjete se izrađuju od kvalitetnih čelicnih cijevi u raspon od 3 – 12 m. Namijenjeni su za rasvjetu gradskih ulica, parkinga, magistralnih cesta, autobusnih i željezničkih stanica, mostova, raskrsnica. Stubovi se izrađuju s cijevnim završetkom Ø48 mm, Ø60 mm, Ø76 mm i Ø89 mm za montažu svjetiljke ili odgovarajuće lire.

Za ovu vrstu stubova nosači svjetiljka (konzole) mogu biti nasadne i usadne, dok se montaža vrši vijčanom vezom. Nosači svjetiljka (konzola) u lučnoj ili ravnoj izvedbi mogu biti na istom ili različitom visinskom nivou sa mogućnošću zauzimanja različitih uglova u prostoru. U stubu je predviđena mjesto za priključnu ploča. Zaštita od korozije izvodi se vrućim pocinčavanjem. Prema zahtjevu kupca moguća je isporuka sa dodatnim premazom bojom (prema RAL karti).

  • Detalj vrha stuba izrađuje se prema tipu svjetiljke.
  • Temelji rasvjetnih stubova tipa CRS projektirani su da se izvodi od kvalitetnog betona.
  • Rasvjetni stubovi tipa CRS ugrađuju se na betonske temelje pomoću sidrenih vijaka.

U mogućnosti smo Vam ponuditi i izraditi nove odgovarajuće tipove stubova, prema Vašim potrebama.

Proizvodi proizvedeni u našem pogonu su atestirani od strane Mašinskog fakulteta Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru.

Ulična rasvjeta, stub

Nosači svjetiljki

Prema vrsti svjetiljke i njenim montažnim dimenzijama možete odaberite tip i vrstu nosača. Pod vrstom nosča podrazumjeva se njegov broj krakova (jednostruki, dvostruki, itd.) Prema zahtjevu možemo ponuditi i drugo rješenje nosača. Nosači se izrađuju od čelični cijevi, a zaštićeni su od korozije postupkom cinčanja (vruće ili hladno cinčanje). Prema zahtjevu kupca moguća je isporuka sa dodatnim premazom bojom (prema RAL karti).

Katalog stubovi 2022

Back to Top
Product has been added to your cart